English French German Italian Russian Spanish

Home MODNI TRENDOVI

Modni trendovi se pojavljuju u određenim vremenskim razmacima, a često se dešavaju kao reakcija na razne pojave i događaje u društvu.
Zajedničke karakteristike obuće u većini modnih trendova su:

  • Originalan dizajn;
  • Udobnost;
  • Kvalitetni materijali;
  • Kvalitetna izrada;
  • Pravilna konstrukcija obuće, kojom se smanjuje opterećenje i umor stopala nakon dužeg korištenja;

Modne trendove u određenoj mjeri slijede proizvođači obuće, ali sa nastojanjem da stvore vlastite originalne proizvode. Stilske karakteristike proizvoda iz vlastite ponude se kombinuju sa stilskim karakteristikama novih trendova, čime se stvaraju jedinstvene kombinacije, koje se koriste za izradu atraktivnih kolekcija obuće.
Promjene u modnoj industriji su redovne, vezane za sezonu, a najveći svjetski centri mode iznose svoje kolekcije, što često dovodi do značajnih promjena i ima veliki uticaj na modne trendove.

Tvornica obuće "BEMA" d.o.o. proizvodi obuću u skladu sa modnim trendovima. Naša saradnja sa svjetskim kompanijama je u stabilnom porastu, a izvoz na zahtjevno strano tržište potvrđuje visok kvalitet proizvoda i poznavanje prilika u savremenoj modnoj industriji.
Aktuelne modne trendove u industriji obuće obilježavaju korišteni materijali, dezeni, oblik, boje i druga obilježja. Postavljanjem ukrasnih detalja i modnih dodataka proizvodi dobijaju svoj puni sjaj i konačan izgled. Modna i visokomodna obuća se stilski povezuje sa odjećom, a modni trendovi definišu važeća pravila za šminku, uređenje kose i druge specifičnosti do pojave novih trendova.

Uticaji modnih trendova se prepoznaju u svakodnevnom životu, a posebno u poslovnim aktivnostima i na raznim svečanostima. Moda i modni trendovi igraju važnu ulogu u životu pojedinaca i društva. U nekim istorijskim razdobljima odjeća i obuća su označavale pripadnost aristokratskim krugovima, a slična obilježja postoje i u savremeno doba. Odjeća i obuća su se izrađivale ručno, a dizajn je bio u skladu sa vremenom. Razvojem industrije, moderni proizvodi usklađeni sa najnovijim trendovima dolaze do najširih slojeva društva.

Bogata ponuda modela omogućava praćenje novih dešavanja u svijetu mode, stvaranje vlastitog stila i stilsko uklapanje novih proizvoda u vlastiti stil.