English French German Italian Russian Spanish

Home OBUĆA

Obuća se koristi u svečanim, svakodnevnim poslovnim i raznim drugim prilikama. Osnovna namjena, zaštita stopala, je odavno poboljšana bogatom ponudom modernih proizvođača i zahtjevima probirljivih kupaca.

Cijenjenim kupcima Tvornica obuće "BEMA" d.o.o. proizvodi modele obuće za sve prilike, a kvalitet naših proizvoda je prepoznat na zahtjevnom evropskom tržištu.
U pradavna vremena obuća se koristila za zaštitu stopala od štetnih uticaja podloge. Ako se zna da su tadašnje ljudske zajednice provodile mnogo vremena u kretanju i da dug vremenski period nisu koristile snagu životinja i savremena prevozna sredstva, sasvim je razumljivo zašto je obuća izuzetno važan i popularan dio garderobe, kome se posvećuje posebna pažnja.

Postepeno je obuća, posebno ženska, dobijala sve veći modni značaj i postajala prepoznatljivo obilježje pojedinih istorijskih razdoblja.
Savremeno stanovništvo koristi namjensku obuću za razne prilike. U ponudi modernih proizvođača se nalazi:

 

  • Svakodnevna obuća;
  • Namjenska obuća za raznovrsne svečanosti;
  • Sportska obuća;
  • Muška, ženska i dječija obuća;
  • Obuća za različita godišnja doba,
  • i drugi zanimljivi proizvodi vrhunskog kvaliteta.

 

Svi proizvodi su usklađeni sa savremenim modnim dešavanjima u svijetu i modnim trendovima. U svijetu postoje brojni modni centri u kojima se postavljaju standardi za naredne sezone i podstiče stvaranje novih maštovitih dizajnerskih rješenja koja oduševljavaju kupce u svijetu.

Zajedničko obilježje svih modnih trendova je kvalitet materijala i izrade, čime se stvaraju atraktivni i funkcionalni proizvodi obućarske industrije.